A wish., Allmänt, Inspiration., The lists, Yoga

Idéer, mål och framförallt planer

Det har varit en omtumlande start på detta år för mig och Kalle. Mer om det om tas upp vid rätt tillfälle. Ett löfte från mig.

Men med det i åtanke har jag för att försöka få tag i en mer organiserad vardag satt upp små mål längs vägen till en hälsosammare livsstil. Nu är det ju en väldigt vanlig sak att tänka på i början av ett nytt år. Att man ska leva mer ‘hälsosamt’ m.m. Jag vet väldigt klyschigt. Saken är den att jag faktiskt i bryr mig om att det är klyschigt. Jag älskar att sätta upp mål (jag är också väldigt duktig på att sätta för höga krav som oftast misslyckas och då älskar jag att trycka ner mig själ, inte den bästa kombon..) men har gjort det på lite fel sätt.

Jag lever ett rätt så balanserat, hälsosamt och rent liv redan. Jag har mycket att kämpa med och att utveckla, vilket man alltid ska göra tycker jag. Vi växer som människor varje dag. Så varför stanna upp och sluta utvecklas?

Så vad har jag för mål/planer?

Yoga, jag har hittat en ny kärlek till yogan. Jag vill nu börja med detta på riktigt. Minst ett livepass en gång i veckan. Detta för att må bra framförallt psykiskt. Sen köra på en tre minutersövning varje dag på KKYoga.se. Det ska bli lika vanligt som att borsta tänderna varje dag!

Inkludera mer raw food i vardagen, mer grönsaker åt folket! Jag har inte som mål att gå 100% för det tror inte jag är det optimala för mig och speciellt inte nu i vintertider. Men mera råkost på tallriken. Gröna smoothiesar till frukost/mellanmål. Nyttiga bars, juicer och goda chiagrötar. Vi (Kalle och jag) kommer sätta igång med en kick off juicedag eller två i februari för att sedan fortsätta i två veckor med ren kost. Med ren kost menas wholefood, inga tillsatser, lagat från grunden, mycket eko, mycket grönsaker, inget gluten, vete, alkohol, tobak, socker eller koffein. Det blir verkligen fokus på att få i sig näring och ta hand om kroppen. Långa bad, massage, torrborstning och ansiktsmasker. Men framförallt SÖMN. Det kommer bli oundvikligt.

Blogga, detta främst för att jag vill dokumentera händelser i mitt underbara liv. Sedan vill det för att dela med mig av recept, inspiration, ekologisk hudvård som du lätt gör hemma m.m. Jag vill helt enkelt dokumentera och inspirera.

Läsa, jag vill läsa mer. Lära mig mer. Har flera böcker på lager. Mycket om raw food, yoga, healing. Jag ska läsa älsklingen bok ‘Teorin om Bloom’. Läsa, läsa, läsa. Har beställt en bok som heter ‘The Desire Map’ av Danielle LaPorte. Den är jag väldigt sugen på att dyka ner i då den handlar om hur man lättare når upp mål genom att ändra tankesätt kring mål. Att vi ska fokusera på hur vi vill känna i stället för vad vi ska göra. Jag kommer helt enkelt att unna mig tiden att njuta av en kopp örtte och en bra bok.

Aromaterapi, jag vill djupdyka på riktigt. Jag väntar på att min lärare ska bjuda in till kurs hos henne i Aromaterapi. Jag kan redan en del om just Aromaterapi men är dock inriktad på huden. Jag vill lära mig mer om hur du kan applicera det helt och hållet i din livsstil. Jag gör det dagligen men en av bitarna jag saknar är hur man kan använda dessa invärtes. Aromaterapin är ens bästa vän i många lägen. Tänk er ett aromatiskt avslappnande bad? Gjort med eteriska oljor, örter och lite honung. Ljuvligt! Eller varför inte en uppiggare på morgonen och fylla handfatet med varmt vatten och i med en droppe av eteriska oljan Ravensara som öppnar upp lungorna och syrsätter dessa optimalt med en mintaktig doft?

Detta är alltså lite av små mål och planer jag vill uppnå och kommer uppnå.

20140203-091852.jpg

Med kärlek,
Emelie Jaqueline

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s