Allmänt, Inspiration., Recept, Uncategorized

Juice sunday den andra februari

Den efterlängtade juicfastan eller juicedetox dagen var äntligen här. Äntligen dags att fylla på med näring och låta matsmältningssystemet få en liten paus. Kalle hakade självfallet på. Detta var alltså våran kick off på en 14 dagars renare kost. Vi ska fram och till och med på alla hjärtans dag äta endast wholefood. Så vad innebär wholefoods? Jo här kommer en lista på allt du kan inkludera i din kost. Man ska komma ihåg att inte kombinera animaliskt protein med bakad potatis, brunt ris eller andra gryn.

Här kommer listan jag hittade på The Raw Food World:

Quinoa (Steamed or Sprouted)
Millet (Steamed or Sprouted)
Buckwheat (Steamed or Sprouted)
Amaranth (Steamed or Sprouted)
Quinoa pasta or other whole grain, gluten-free pastas
Steamed legumes (lentils, garbanzo beans, etc.)
Peas
Brown rice
Brown rice products (pasta, rice cakes, etc.)
Non-GMO corn products
Beans
Cooked whole potatoes
Sweet potatoes
Yams, squashes, pumpkins
Whole grain bread (preferably gluten-free)
Egg yolks
Egg whites
Chicken
Fish
Turkey
Goat’s cheese (preferably raw)
Goat’s milk (preferably raw)
Goat’s sour cream (preferably raw)
Goat’s cottage cheese (preferably raw)
Steamed vegetables
Fruit
Nuts
Seeds
Dried fruit
Vegetables
Avocados
Olives
Flax crackers
Natural nut and seed oils
Olive oil
Coconut oil
Apple cider vinegar
Seaweeds
Sprouts
Legumes
Fermented foods
Preserved vegetables in oil
Bee products (honey, pollen, royal jelly, etc.)
Dehydrated foods
Superfoods (goji berries, maca, acai, etc.)
Algaes
Raw cacao
Salt (e.g. sea salt, Himalayan salt)
Whole spices and herbs

Med denna lista så känns det inte alls jobbigt. Finns ju hur mycket som helst man kan äta. Till och med animaliskt protein. Kalle har fått dispans när det gäller lunchen på jobbet. Jobbar man i skolmiljö och äter pedagogisk lunch är är ens privata rast på 30min alldeles för dyrbar för att offra för att fixa och hinna äta sin medhavda lunch. Så han får äta skolmaten med lite riktlinjer. Hihi!

Så hur gick vår juice sunday? Vad drack vi? Hur såg dagen ut?

Vi började dagen med att inta ett glas med renat vatten och en halv citron följt av ett glas med renat ljummet vatten och en tesked MSM. Efter det gurglade vi i 15 min med en matsked kallpressade kokosolja i munnen för att rengöra, dra ut bakterier, återfuktar tandköttet och boosta för en optimal munhålan.

I och med att det var söndag tog vi faktiskt bort två juicer från juiceschemat då vi vaknade klockan halv elva. Alla juicerecept är också tagna ur Renée Voltaires ‘JUICE POWER AND DETOX’.

Efter en halvtimme skulle dagens första juice intas. Det var dags att fylla på med grönt. Denna juice heter GET UP och innehåller selleri, broccolistam, fänkål, gurka, äpple, ingefära och lime.

20140203-092250.jpg

Riktigt uppfriskande och var inte alls jobbig att dricka. Slank ner med glädje. Däremot hade Kalle det svårt med denna juice. Han var inte alls lika positiv till den som jag.

Vi intog våra INNATE RESPONS FORMULA dagliga vitamin tillskott som är gjorda på mat. Alltså klassat som Raw Food.

Juice numero dos. Ett orangegult solsken i ett glas. Gjord på apelsiner, morötter, ingefära och lite kanel. Gudomligt god! Denna är en favorit för mig och Kalle. En perfekt god morgon juice.

20140203-092300.jpg

Sedan tog vi en sväng på stan för att röra på oss. Vi båda konstaterade att det lite va som om vi var höga. Kvicka men ändå i en bubbla. Vi tog en varsin kopp mint-te i samband med en träff med kusin vitamin Denice. Vi slog oss ner i PUB-huset i Renée Voltaires underbara restaurang/café. Mathimlen! Jag tror Kalle led mest av oss. Så sjukt vacker och ren mat. Dreggelvarning på båda oss. Men vi sippade på vårt mint-te och klarade av besöket med nöd och näppe.

Väl hemma igen var det dags för en rejäl detoxjuice. En juice som inte är för veklingar. Namnet säger allt DETOX MANIA. Innehåller rödbetor, selleri, gurka, äpple, ingefära, persilja och citron.

20140203-092309.jpg

Dagens längtan.. Och dagens sista ‘måltid’ var en kopp med hemmagjord ljummen mandelmjölk med vanilj, kanel och kardemumma.

20140203-092320.jpg

Som en mjuk inre kram för själen. Den avnjöts efter lite minispa hemma i sällskap av filmen Get him to the Greek. Galen film! Bra avslut på en lugn, harmonisk och välbefinnande söndag. Vi båda var glada över att vi inte var allt för trötta och att vi slapp huvudvärken. Hunger fanns stundtals. Och då menar jag riktigt hunger som gick att ta bort med en juice eller kopp örtte. Det är mer den mentala biten som är jobbig när man utesluter. Kalle berättade att han kunde inte släppa tanken på fast föda. Han ville bara ha något att tugga på. En morot hade funkat. Jag är verkligen stolt över att han och jag tog oss igenom juicefastan!!

Dagen avslutades sedan med 15droppar av Lena Losciales Cleanse tinktur som tas oralt, sedan en tesked Nakenhavre som svaldes hela med ett glas med renat vatten och en tesked pH-kalk.

En god natts sömn på det och vi vaknade upp utvilade och var fortfarande lite smått höga av juicecleansen.

Med kärlek,
Emelie Jaqueline

Annonser
Standard

One thought on “Juice sunday den andra februari

  1. Pingback: En början och ett avslut av en dag | Emelie Jaqueline

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s