Allmänt, Beauty., Ekologisk hudvård., Recept, Uncategorized

Mellanmålssmoothie

20140203-175237.jpg

    Recept

2-3 dl bär
1-2 dl renat vatten (beroende på hur lös du vill ha smoothien, jag börjar alltid med 1 dl vatten och lägger till om det behövs)
1 tsk helnyponpulver
1 tsk nässelpulver
1 tsk dinkelkli
1 droppe eterisk olja (citrusolja)
1 msk vegetabilisk kallpressade olja (tistelolja i denna)

I denna finns alltså tre vitalvaror som bör intas varje dag och det är väldigt lätt att ha i en smoothie.
Läs vidare om vad varje vitalvara är bra för.

Helnyponpulver
Dosering: ½ till 1 tsk per dag i juice, yoghurt eller vatten. Kan blandas i musli, kakor, bröd osv.
Helnyponpulver smörjer kroppens alla vävnader, verkar stärkande på hud, bindväv, leder, ligament, ger kollagenet i huden näring och energi, kan lindra vid onda och stela leder, mycket rik på antioxidanter och näringsämnen. Alla kan äta nyponpulver för att öka sitt välbefinnande.

Nässelpulver
Dosering: ½ till 1 tsk per dag i juice, yoghurt eller vatten.
Nässla är det mest kompletta och snabbverkande vitamin, mineral, klorofyll, antioxidantmedlet som finns. Hjälper vid trötthet, kronisk stress, nedsatt immunförsvar, dåliga värden osv. Gjort på hela nässlan som torkats och sedan finmalts i mjölkkvarn. Alla kan äta nässla för sitt välbefinnande. Kan inte jämföras med nässelte.

Dinkelkli
Dosering: Allt från en tsk och uppåt, blandas i mat, bröd med mera.
Joggar tarmen, dämpar gaser, minskar rapar och svullen mage, driver ut ”skit” från tarmen. Kan vara bra vid kolesterolproblem och högt blodtryck. Passar i bröd, kakor, köttfärsrätter, vegetariska rätter, musli, smoothies, gröt och pannkakor. Glöm inte att dricka tillräckligt med vatten när du äter fibrer.

Med kärlek,
Emelie Jaqueline

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s