Allmänt, Andra trimestern

Det finns hopp v.13 (12+6)

Efter en lugn helg i sol och värme har oron kring föregående vecka lagt sig. Tänk vad snurrigt allt kan bli av luddig information, jobbiga samtal och hormoner i kroppen. Min fredag var den sämsta på länge. Stressen åt upp mig totalt och det gör det ju inte bättre att jag vet att det är det sista och värsta jag just nu kan utsätta mig för. Duktiga flickan i mig fick panik…

Kunde inte riktigt tänka klart överhuvudtaget. Jag brukar alltid ha en inre kompass som kan leda mig och stötta mig men det ändes som någon hade rövat bort den från mig. Ingen kul känsla alls.

Jag vet inte hur många samtal jag ringde den fredagen. I jakt på läkare. Men vart jag mig än vände så blev jag inge mer klokare. Nej, finns ingen tid. Nej, du får vända dig dit. Men värst av allt var nästan försäkringsbolaget som nekade återbetalning av våra biljetter pga. att jag är gravid och anledningen gällde inte i förebyggande syfte. I mitt fall risk för blodpropp. GARGH!! Spelade ingen roll om jag hade läkarintyg. Det var liksom sista droppen. Många tankar som flög omkring, många känslor som bubblade upp. Alla runt om kring mig fick smaka på mitt fantastiska humör. Vem har sagt att det skulle vara lätt att vara gravid?

Men idag, eller faktiskt redan igår känns saker och ting mer klart. Pratade mer Karin igår för att kolla upp sjukvården och vad som finns runt omkring och var man ska vända sig. Hon hade stenkoll!! Bästa som kunde ge oss trygghet i det. Hon har en nära svensk vän där nere som är gravid och har gått igenom samma saker som jag och hon har en grym läkare och barnmorska där i staden. Kunde ju inte få bättre besked!

Så hur tänker vi nu?

–       Idag ska jag ringa specialistmödravården och kriga för att få en tid hos en läkare som kan kolla och ge oss råd.

–       Tisdag morgon ska vi till Eva (hoppas hon har en bättre dag) och kolla blödningen om den finns kvar eller har försvunnit.

Efter dessa besök så ser vi hur jag mår och känner kring att åka. Det kan ju vara så att vi inte får tid hos läkaren men då kan vi gå på vad Eva säger och vad vi ser. Just nu känner jag mig positiv och i mitt hjärta är vi på väg till värmen och semester hos bästa Karin.

city-2508-1-0221702-mainimage-1208300700

Håll tummarna för oss att vi får åka!!

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s