Allmänt, Andra trimestern

Tid för RUL

Äntligen har vi fått vår tid för ett rutinultraljud. Dock får vi faktiskt vänta tills den 11 juni. Så lång tid tills dess.. Hela 21 dagar kvar om man ska vara exakt. Då kommer vi befinna oss i vecka 20 (19+1) men jag antar att vi förmodligen kommer få backa en två dagar faktiskt. Vem vet kanske fler.. Eller kanske så att vi går fram? Only the ultrasound will tell.

Vi ska gå till Södersjukhuset och kolla. Dock fick vi inte välja utan blev automatiskt kopplade dit. Hoppas att dom är duktiga och att det blir ett bra besök, inte allt för opersonligt.

Sen har vi ju den där fråga som alla får.. Ska ni ta reda på könet? Vi har sagt från allra första stunden, utan att direkt kolla av med varandra att vi inte ska ta reda på det. Dels för att det är en principsak men sen för att det också är ganska ovesentligt att behöva veta könet. Folk påstår att det hjälper en att knyta an till barnet att ta reda på könet. Dom säger även att man kan planera bättre. Att man kan förbereda med inköp osv. Det kan jag delvis förstå men jag känner inte att vi behöver veta könet på vårt barn för att kunna planera och förbereda m.m. Jag har absolut inga som helst åsikter om vad andra väljer. Det är ju helt upp till var och en att besluta vad som är bäst för dom. Men nu när det kommer till kritan blir både jag och Kalle osäkra om vi ska ta reda på könet eller ej. Men vi båda vet att innerst inne kommer vi faktiskt inte ta reda på vilket kön vårt älskade barn har.

Vi vill ju trots allt ha den där överraskningen och kommentaren vid förlossningens slut: Grattis! Det blev en …

1fce1760504d30d9b6b93a30477766d6

Bild plockad från Pinterest

Men så klart så vill vi ju bara höra att allting se bra ut. Att det är en frisk liten krabat. Det är allt som räknas för oss!

Annonser
Standard

2 thoughts on “Tid för RUL

  1. Stina skriver:

    Åh vad spännande med RUL. Vi har det den 18:e juni men jag är någon vecka efter dig. Är i vecka 15 (14+1) idag! Så kul att följa någon som är ungefär lika långt gången som jag själv, förhoppningsvis går tiden lite snabbare då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s