Allmänt, Andra trimestern

Ett försenat Throwback Thursday: Gravid vecka 22

20140704-205926-75566003.jpg
Hur långt gången är du? V.23 (22+0)

Gravidymptom: Det största gravidsymptomet denna vecka har varit starka ”menssmärtor”. Jag antar att det har med att livmodern växer som bara den nu. Blev helt utslagen av smärtan för några dagar sen. Inte skönt. Sen är det det vanliga som halsbränna (om jag inte äter regelbundet), kliande mage, sendrag i fötter och vader, lock för öronen och ömmande känsla i bäckenet.

Bästa minnet från veckan: Är helt utan tvekan från lördagen. Jag hade jobbat och på kvällen väntades konsert. Pearl Jam, min älsklings gamla favvoband. Väl på konserten, kanske halva hade gått. så står vi där i havet på kanten. Kalle bakom mig med händer om magen. Jag lovar att i säkert 20 minter minst kör Skorpan ett danspass. Viv vet vad vi nu ska spela för musik för Skorpan hemma. Hihi! Det var så sjukt mysigt!! Det har innan inte känts så mycket när jag stått upp men nu så kunde Kalle få känna mycket. Ett solklart minne att spara för alltid.

Saknar du något? Jag har  faktiskt inte saknat något speciellt denna vecka. Skönt!!

Mest harmonisk eller moody denna vecka? Jag skulle säga 90/10. Kanske till och med 97/3. Det har varit en lugn och harmonisk vecka. Trött dock men i och med att det har varit mestadels semester för mig så har jag ju kunnat vila när jag kännt för det.

Cravings: Mjölkprodukter. Alla typer helst. Mjölk i stora lass gärna med jordgubbar. Filmjölk tillsammans med havrepuffar. Yogurt med skivad banan i. Grädde till pannkakor. Ni förstår. Däremot har min mage inte blivit så glad. Även fast jag endast använder laktosfria mejeriprodukter. Är inte van att äta så mycket mjölkprodukter.

Sömn: Helt ok. Måste bara berätta att häromnatten så sov jag som en sparvunge. Behövde inte gå upp mitt i natten och kissa. Inte ont. Vaknade knappt något alls. Vaknade utvilad och harmonisk. Så skönt. Då kände jag shit, det var länge sen jag sov så gott. Kan nog tacka dom eteriska oljorna jag smörjde in Kalle med då han är förskyld. Härliga lavendeln och frankincense är ens bästa vän för att komma ner i varv och sova gott.

Rörelser: Skorpan blir bara starkare och starkare. Igår på kvällen så misstänker jag att Skorpan hade hicka. För det var helt nya rörelser. Som om Skorpan dansade jive eller nått i den stilen. Det var nog första gången jag kände ett liiiiitet obehag. Ni förstår växtvärk i livmodern och rytmiska sparkar som bara blir starkare.. Inte så skönt. Och ja, man ser verkligen tydligt på magen när Skorpan rör sig. Underbart!

Innåt- eller uttåtnavel? Innåt fortfarande. Kommer nog vara så några veckor till. Men kul är det att titta i naveln för den är helt öppen nu. Eller ja den är utsträckt men fortfarande en innåt.

Förlovningsring på eller av: På och fortfarande yttepytte lite för stor.. Men det bådar gott kring svullnad som kommer i slutet av graviditeten.

Är det något som får dig att må illa eller något du blir äcklad av? Nej. Men, när jag gick häromdagen vid Odenplan så körde en restaurang fettömning eller slamsugning eller vad det nu var och jag höll på att spy rakt på gatan. Det är det absolut värsta med att bo i stan och man går förbi en restaurang som tömmer fett. Alltså lukten sprider sig flera tiotal metrar. Kändes som om jag aldrig kom ifrån det. Och springa därifrån gick inte då det är övergångsställen överallt. Usch, fy fasen..

Vad tror du att det blir? Pojke/flicka: Denna vecka lutar det mer åt en flicka. Kan ha och göra med att på Pearl Jam konserten så vaknade Skorpan till liv när Eddie sjöng Daughter. Hihi!

Dagar kvar till beräknad förlossning: 125 dagar.

Förlossningssymptom: Inga.

Vad ser du fram emot: Nu har ju magen typ gjort entré. Halleluja! Dock liten. Det jag nu längtar till är barnmorskebesöket den 14 juli. Då vi ska mäta magen och få höra Skorpans hjärtljud för första gången. LÄNGTAR!!

Annonser
Standard

2 thoughts on “Ett försenat Throwback Thursday: Gravid vecka 22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s