Allmänt, Kost & Näring, Tips och trix

Göra sitt egna ”Bregott”

Tack Sebastien Boudet för påminnelsen hur lätt det är att göra sitt eget ”Bregott” som både är nyttigare och fräschare. Han ger många bra tips på hur man gör detta enkelt hemma. Vi snackar busenkelt!

Älskar hans kommentar kring margarin.. HAHAHA! Urgh!! Du vill inte veta vad det innehåller!!

Så jag tog tag i det hela här hemma och rörde ihop följande:

200g rumsvarmt ekologiskt smör

50g ekologisk grekisk olivolja

lite havssalt

Blanda i en skål, häll över till en glasburk md lock och in i kylen!

Klart!

Vill man smaksätta smöret går det ju lika bra. Använd örter, lök, olika kryddor osv. Släpp loss fantasin och tänkt eko reko!!
20140707-195349-71629082.jpg
Pst.. Någon gång ska jag våga mig på att baka något av hans underbara surdegsbröd… En dag när vi har en ugn som inte behövs startas igång var 30 min.. En vacker dag.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s