Allmänt, Recept, Tips och trix

Lakrits & citronbollar

Idag har vi sjukstuga här hemma. Älsklingen har åkt på förkylning såhär första dagen på semestern. En klassiker att bli sjuk på semestern. Stackarn. Hoppas att han blir bra snart så han kan få njuta av det otroligt vackra vädret och värmen.

Jag tog tag i ett projekt jag velat göra länge. Nämligen att baka ihop dessa godingar.

20140707-153708-56228883.jpg

Nyttiga, god lakritssmak, syrlighet från citron och bara jäkligt bra mellanmål. Passar mina smaklökar perfekt. Älskar lakrits!! Verkligen älskar. Citron likaså. Så nu är mina gravidcravings täckta för två drar framöver. Hihi!

Här har ni receptet som hon delade med sig av på recept.nu.

Ingredienser

Deg:
2,5 dl naturella cashewnötter
1,5 dl naturell mandel
1,5 dl kokosflingor
15 urkärnade medjool-dadlar
1 citron, skal och saft
1 msk lakritspulver
1 tsk vaniljpulver
2 msk kallpressad kokosolja, mjukrörd
0,5 tsk havssalt

Strössel:
0,25 dl citronkokos

Gör så här:

  1. Kör cashewnötter, mandel och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare.
  2. Tillsätt dadlar, citronskal, citronjuice, lakritspulver, vanilj, kokosolja och salt och mixa till en smidig massa.
  3. Blanda till strösslet genom att mixa kokosflingor med rivets citronskal och en nypa malen gurkmeja).
  4. Kyl någon minut. Massan ska vara lätt att forma till bollar, som sedan rullas i citronkokos. Njut dem kalla.

 

Ni missade väl inte att Josefin Jäger (hennes gudomliga bollar) var med hos Nyhetsmorgon igår?

Här visar hon hur smidigt det är att göra dessa bollarna.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s