Allmänt, Andra trimestern, Throwback Thursday

Throwback Thursday: Gravid vecka 25

20140725-183556-66956387.jpg
Hur långt gången är du? V.26 (25+0)

Gravidymptom:  Svampen är som jag skrev förra veckan tillbaka. Inte alls kul. Och speciellt inte i samband med denna värmebölja som ligger över landet. Det kliar typ som bara den. Förstå att ha ett gigantiskt myggbett mellan benen.. Man får inte klia, inte klia, inte klia… Jag har ju min svalkande spray och sen fläkten som torkar. För fult och värme är svampens bästa vän. Sen har locket för öronen kommit tillbaka denna vecka. Så sjukt irriterande att få lock i ena örat. Jag låter helt galen när det händer. Det liksom kommer och går i perioder under dagarna. Något mer symptom? Hm.. Jag tror inte det direkt. Gå på toa mitt i natten flera gånger. Åderbrocken på benet. Svullna fötter. Lite som vanligt.

Bästa minnet från veckan: Vi har ju varit iväg på minisemester. Bästa dagen var en heldag i Köpenhamn. Jag hade sån energi. Orkade hela dagen fast det var sjukligt varmt. Jag hittade butiker jag velat komma tillbaka till. Fyndade saker. Åt god raw food till både lunch och middag. Titta på vackra byggnader. Bli besviken över Cristiania. Åka tåg. Ja men baa njuta av en dag med älskling i en annan stad. Underbart!!

Saknar du något? Jag skrev förut att jag saknade öl. Men inte längre. Jag har nämligen hittat öl, spanska ölsorter som har 0.0% alkohol i sig. Som jag har njutit!! Iskall öl när det är 30 grader ute! Men vad saknar jag denna vecka? Svalka. Vår svala lägenhet på vintern. Blir sådan hetta nu. Ser inte fram emot natten med 28 grader inomhus… Ge mig svalka.

Mest harmonisk eller moody denna vecka?  Mestadels harmonisk igen. Jag känner en otrolig harmoni i kroppen. Visst jag har mina besvär men psykiskt mår jag bra. Två meltdowns denna vecka. Helt befogade tycker jag. I alla fall ena. Så 80/20 denna vecka! Bra med andra ord.

Cravings:  Saltlakrits. Du tusan vad gott!

Sömn: Jag har inte fått till den bästa sömnen denna vecka. Dels har vi ju sovit borta tre nätter. På en luftmadrass i värmen. Andra natten kom värk i kroppen. Ingen gravidkudde har jag haft. Värmen gör det olidligt att sova. Hemma kan man knappt andas på natten för tt det är så sjukt varmt. Då sover jag utan täcke dessutom. Sen är det semester och man är uppe till 00.00 vilket för att man får ännu mindre sömn. Ja… Sömnen är inge vidare denna vecka.

Rörelser: Så mycket mys men ömt kan det bli. Skorpan älskar att ligga till vänster i magen med huvudet uppåt och ben plus fötter på höger sida neråt. Så häftigt att kunna utskilja hur hen ligger. Det är fortfarande mycket rörelser. Har hittat ett mönster som är att Skorpan har ungefär en dag i veckan så hen kör rallyträning i magen. Och dom dagarna brukar vara lite jobbiga men mysiga. Brukar får växtvärk i livmodern och då är det inte så skönt att ha en breakdansare i magen. Jag ska kanske njuta nu innan hen blir större och det känns mer. Hihi!

Innåt- eller uttåtnavel?  En utsträckt innåtnavel.

Förlovningsring på eller av: På och fortfarande yttepytte lite för stor.. Men det bådar gott kring svullnad som kommer i slutet av graviditeten.

Är det något som får dig att må illa eller något du blir äcklad av? Hmm.. Nej inte denna vecka. Känns skönt att slippa den biten av graviditetssymptom. Men jag fick ju svampen istället så.. det är väl inte så mycket bättre det.

Vad tror du att det blir? Pojke/flicka: Pojke. Just a feeling!

Dagar kvar till beräknad förlossning: 104 dagar.

Förlossningssymptom: Inga.

Vad ser du fram emot:  Det finns så mycket att se fram emot nu i augusti och ja fram till BF. Det är ju nu allt händer och går fort. Men jag ska välja en sak och det är en tvådagars kurs som jag och Kalle ska gå på inför förlossning. En kurs i HypnoBirthing. Kolla in hennes hemsida för mer info här.

Annonser
Standard

2 thoughts on “Throwback Thursday: Gravid vecka 25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s