Allmänt, Andra trimestern, Throwback Thursday

Throwback Thursday: Gravid vecka 26

20140731-081159-29519328.jpg

Hur långt gången är du? V.26 (25+6)

Gravidymptom:  Svamp, svamp och mera svamp. Jag ska väl vara glad över att jag inte har besvär 24/7 med klåda. Jag kan ju sova på natten utan att klia sönder mig. Men det kliar i alla fall minst en gång om dagen. Denna satans skitvärme är ju boven till det hela. Annars hade varit lugnt. Under kontroll. Sedan har jag fortfarande sådär att det slår lock för örat ibland, får sammandragningar om jag promenerar för mycket och länge eller om jag reser mig hastigt. Men dom sammandragningarna är helt okej. Det bara spänner och så en kort stund. Kan få sendrag i vaden ibland men inte alls ofta. Det var väl det tror jag.

Bästa minnet från veckan: Hmm.. Bästa minnet.. Det får nog vara efter att ha svurit en hel dag över värmen, svettats som aldrig förr mötte jag min älskling och vi gick ner till Tanto där jag ÄNTLIGEN kunde ta mig ett dopp. Ett någorlunda svalkande dopp bland ett tusental människor. Så skönt att få vara sval för en stund eller två. Det var faktiskt länge sen jag var i Tanto och dom hade verkligen rustat upp badplatsen och lagt i bryggor med hopptorn, klätterväggar och annat skoj. Bra gjort!!

Saknar du något? Svalka. Snälla någon, dra bort x antal grader från termometer. Det är inte mänskligt att det är så varmt.

Mest harmonisk eller moody denna vecka?  Jag känner mig harmonisk, väldigt harmonisk. Men blir lätt irriterad över värmen och hur den får mig att må med svampen och så. Jag skulle ändå vilja säga att att det har varit en 90/10 vecka känslomässigt.

Cravings:  None! Har ju varit sugen på olika saker men inga riktiga cravings.

Sömn: För första gången på en vecka eller mer kunde jag faktiskt sova förra natten utan att vakna av svettattack nr 3758. Jag vet inte ens var jag ska börja. Varmt, varmt och varmt. Det blir ju aldrig svalt för tusan. Och det börjar bli bökigt att sova på natten generellt. Men svårare blir det med värme och svett. Sen måste jag upp och kissa 2-3 gånger på natten. Sedan har jag inte min gravidkudde nu när vi har flytt till mormors lägenhet på söder. Älsklingen är ett element i sig. Ja ni förstår. Värme + gravid = dålig sömn.

Rörelser: Min lilla vilding. Vaknade idag av att Skorpan hade lagt sig högt upp vertikalt med fötterna neråt och under revbenen. Skorpan nuddade inte revbenen men det kändes att det var nära. Det var när jag bytte från att ha legat på vänster sida till att ligga på höger sida som Skorpan börjar kicka med fötterna mot något där inne som gjorde det hela lite obehagligt. Sådär att jag var tvungen att vända mig tillbaka till andra sidan. Sen när jag i natt hade varit på toaletten så la jag mig ner igen och lillen hade fått hicka. Första gången som jag och Kalle kände av det. Mys! Annars är det samma rörelsemönster som innan. Mycket rörelser. Kastar sig från ena sidan mot den andra, volter och kickar. Det märks att Skorpan blir starkare och större. Jag känner också att Skorpan börjar röra sig lite högre upp också. Annars har hen hållit sig ganska långt ner i magen.

Innåt- eller uttåtnavel?  En utsträckt innåtnavel. Men den börjar bli mer och mer utsträckt.

Förlovningsring på eller av: På och fortfarande yttepytte lite för stor.. Men det bådar gott kring svullnad som kommer i slutet av graviditeten.

Är det något som får dig att må illa eller något du blir äcklad av? Nej inget alls faktiskt.

Vad tror du att det blir? Pojke/flicka: Pojke.

Dagar kvar till beräknad förlossning: 98 dagar. Tvåsiffrigt!!

Förlossningssymptom: Inga.

Vad ser du fram emot:  Mycket! Nu på lördag börjar Bondens marknad på söder. Äntligen kan vi handla biodynamisk och eko grönsaker och frukt direkt från bönderna. Sen Hypnobirthiingkursen är jag väldigt peppad inför. Börja yoga igen. Komma in i rutiner och en massa mer kuligheter!

Annonser
Standard

One thought on “Throwback Thursday: Gravid vecka 26

  1. Pingback: HELHET » En underbar dag med vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s