Allmänt, Hypnobirthing, Tredje trimestern

Födslobrev eller förlossningsbrev?

Nu är det ju hög tid att knåpa ihop ett förlossningsbrev/födslobrev om man nu så önskar. Var jag har förstått är det inte alla som skriver ett eget utan man staplar ihop några rader tillsammans med sin barnmorska som skickas tillsammans med ens journal. Nu går vi ju inte till en ”vanlig” barnmorska utan en antroposofisk sådan hos Allvis.nu vid Rosenlunds sjukhus. Vi har ännu inte diskuterat detta med vår barnmorska men när vi var på besök hos Bb Sophia så nämnde dom där att det kan vara bra att skriva ett tillsammans med sin partner som man kan maila in i förväg till dom.

Även på förlossningskursen (Hypnobirthing hos HypnoDoula) nämnde hon att det kan vara bra att skriva ett eget just för att man ser en förlossning på ett annat sätt och har andra preferensramar osv. Allt är ju givetvis individuellt oavsett hur man väljer att föda, vilken smärtlinding osv. man väljer. Jag tror på att det är viktigt att sätta sig ner med sin partnern så att man pratar om hur man ser på förlossningen, vad man känner och hur vi vill ta oss igenom det tillsammans. Väldigt viktigt även fast man omöjligt kan veta hur det kommer bli i slutändan.

Såhär skriver BB Sophia kort om födslobrev:

Inför förberedandet att föda barn kan det vara bra att fundera över i vilken utsträckning du och din partner vill kunna påverka födandet. Hur man vill ha det kan variera; allt ifrån att du vill överlämna besluten till personalen och ta allt som det kommer, till att vilja påverka allt som går att påverka. För att läsa mer klicka här.

Dom ger även några saker att fundera över och att diskutera fram som kan ingå i brevet om man önskar:

  • På vilket sätt kan personalen på BB Sophia vinna ditt/ert förtroende? Tillit och förtroende för personalen anser vi är en av grundstenarna för trygghet och en bra upplevelse av födandet.
  • Vilket form av stöd förväntar du/ni få från oss som pesonal under födandet och första tiden efter?
  • Finns det något som vi här på BB Sophia behöver känna till om dig/er för att kunna ge ett bra stöd, för att kunna ge er en tryggare känsla inför att föda barn och bli en familj?
  • Delge oss gärna dina/era tankar kring förlossningssmärta och på vilket sätt vi kan hjälpa till att hantera den. Allt från personligt stöd till val av olika smärtlindringsmetoder. Hur tänker du/ni?
  • Hur är dina/era tankar kring olika förlossningsställningar och deras betydelse för hur det påverkar själva förlossningsabetet? Finns det någon ställning som redan nu känns bra eller dålig?

 

Vi påbörjade brevet igår kväll och känner att det kommer nog bli rätt bra. Vi fick faktiskt en kopia av Armando och Cindys (som vi gick Hypnobirthing-kursen tillsammans med) förlossningsbrev som dom hade nytta av när dom födde sin lilla son Julian för två veckor sen på BB Sophia. När vi har skrivit klart vårt brev, skickat in och fått kommentar från BB Sophia kanske vi delar med oss av det här. Vi får se! Har ni några tips på vad som kan vara viktigt att ha med?

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s