0-3 månader, Allmänt, Elis, Fjärde trimestern

Andra december kom med nya utmaningar

Denna dag har det inte hunnits med något alls. Eller snarare vi kom aldrig utanför dörren idag. Jag har i några dagar i sträck velat komma ut innan det blir mörkt och det har inte alltid lyckats då vi har förmånen att ha väldigt långa sovpass från 00.00-11.00 med ca. fyra amningspass och blöjbyten. Och som många vet tar det ju sin lilla tur att äta frukost, amma och fixa i ordning inför att bege sig ut. Oftast är klockan 14.30 ungefär när vi beger oss ut och mörkret faller ju strax efter det.

Men så idag vaknade vi lite tidigare och hoppet fanns att vi skulle kunna komma ut i dagsljuset och promenera bort till Svedmyra och upptäcka nya marker. Men det ville inte lilla älskade Elis då han har börjat få väldans ont i magen. Någonting tjorvar och ger stora obehag för honom. Vi ammar och sen är karusellen igång. Skriker i timmar och kommer inte till ro. Slumrar till och väcks av sina sura uppstötningar och så är skriket igång. Så denna dag har vi tröstat vårt lilla hjärta non stop. Vi förbereder oss för att för första gången ha en sömnlös natt. Jag befarar att det kan vara kolik och studerar så mycket jag kan om det då lillen har sina små sömnlurar emellan skriken. Det skulle ju inte vara förvånande om det nu är så att han har kolik då både jag och Kalle är kolikbarn. Det brukar ju börja när bebisarna är 2-6 veckor gamla har jag läst. Men håll tummarna att så inte är fallet. 

Vi har haft det så lyxigt med att få sova på natten och ha en nöjd kille på dagarna. Han har varit ett riktigt söndagsbarn som min mormor säger. Blivit lite orolig vid besök och nya intryck men inte mer än så. Så detta med magen är något nytt. Har börjat läsa om tips här på denna blogg och kommer snacka med BVC nu på fredag om detta fortsätter. Men förhoppningsvis är det bara en fas.

När lillen hade en liten lugn period och vi fått tillbaka varmvattnet så passade vi på att bada honom för första gången. Kalle hoppade i badet och sen lade vi en inoljad Elis på rygg mot Kalles bröst. Åh, vilket hit det var! han verkligen njöt av att ligga där och få vatten porlande på magen. Det var så otroligt skönt att vi alla tre fick en fin liten stund tillsammans idag efter allt skrik. Jag längtar tills jag också får hoppa i badet och bada med Elis. Men än så länge är det far och son-mys.

IMG_8048.JPGEn väldigt nöjd och avslappnad Elis 

 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s