0-3 månader, Elis, Ten facts on a Tuesday

Ten facts on a Tuesday: Min graviditet med Elis

 1. Min graviditet varade i 41 veckor och 3 dagar. Han kom 10 dagar efter beräknat datum.
 2. Jag hade svampinfektion från vecka 5 och ända fram tills att Elis kom ut. Jag prövade ALLT!! Strikt diet, antroposofisk medicin, örter, kosttillskott, Canesten osv. Inget bet.
 3. Vi tog inte reda på könet men gissade största delen att det var en pojke. Båda sa det rakt ut efter RUL.
 4. Vi åkte till Turkiet på semester när jag var i vecka 14 efter att ha övervägt länge, då det kunde vara så att jag var blodproppsbenägen (vi väntade på svar från läkaren). När vi sedan kom hem från semestern ringde läkaren upp en vecka senare och sa att jag ej bör flyga då testerna visar på blodproppbenägenhet. Behövde inte ta blodförtunnande under graviditeten dock utan bara en spruta om dagen i en vecka efter förlossningen.
 5. Jag hade en relativt liten mage hela tiden (kunde under förlossningen se huvudet bukta ut mellan benen… ugh!). Fick göra TUL som visade på en ”normalbebis”. Jag är ju lång (182 cm) och hade bara gott om space för lilleman.
 6. Fick GBS runt vecka 36 (om jag inte minns fel..).
 7. Elis tyckte det var kul att spela oss ett spratt när han i slutet satte sig i säte för en dag.
 8. Jag älskade att läsa på kring naturlig graviditet och förlossning. Allt som hade med örter, mat och holistiska saker att göra.
 9. Vi fick se vår lilla skatt på skärmen 7 gånger. 4 VUL, 1 RUL, 1 TUL och 1 vecka 41 TUL.
 10. Jag var EXTREMT trött hela första och andra trimestern. Kalle fick spendera kvällarna själv den perioden. Vi gjorde dock flera försök till att umgås men däckade jämt vare sig det var hemma eller i biosalongen.

 

Jag ÄLSKADE verkligen att vara gravid trots trötthet, svamp och annat. När jag ser tillbaka på den så ser jag bara positiva saker. Jag vill gärna vara gravid igen och igen…

Annonser
Standard

4 thoughts on “Ten facts on a Tuesday: Min graviditet med Elis

 1. Johanna skriver:

  Hej! Jag har en son på lite mer än en vecka som har knip I magen å en hel del gaser. Kollar jag på innehållet i minifom blir man ju matt av allt skit! Vad gav ni när er lille hade magproblem? Tacksam för svar.
  Kram å tack för en fin blogg.

  • Emelie skriver:

   Hej Johanna!! Grattis till lillen!! Elis hade också körigt med magen i början och det vi gjorde var att jag slutade med mjölkprotein (inte så kul men värt för vår del då jag ammar) samt började ge honom probiotika oralt. Han mår nu mycket bättre i magen och vi så resultat på bara några dagar. Vi fick också tipset om Minifom men som du säger så blir man ju förskräckt av att läsa innehållet.

   Hoppas du fick lite tips! Kul att du tycker om bloggen! Kram

 2. Johanna skriver:

  Tack för svar! Har slutat med mjölkprotein å probiotika samt de d-vitamindropparna du tipsade om är på väg hem till oss 🙂 får hoppas på förbättring. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s