0-3 månader, Allmänt, Bebissaker, Elis, Fjärde trimestern

Tygblöjorna, använder vi dom?

(null)Jo då, sakta men säkert börjar vi använda dom fina tygblöjorna vi fick till Elis. Vi använder dom framförallt när vi är hemma. Elis bajsar fortfarande rätt ofta ca. 5 gånger om dagen. Vi smygkör på en höft lite med EC (Elimination Communication). Det är för att kunna tyda hans signaler när han vill bajsa och minska svinnet av blöjor. Men måste nog läsa på lite mer om EC.

Vi har vikblöjor och vi har färdigsydda frotteblöjor. Tanken var att använda ullbyxor men dom tre vi fick går inte att använda på Elis.. Dom är för tajta i midjan och för stora i låren. Osis.. Någon som vill köpa två byxor helt oanvända? Skriv en kommentar. Det är dessa byxor.

Vi har då införskaffat oss ett par fina med skogstema som syns här ovan. Det är ett par PUL-skalbyxor från Imse Vimse. Så fina och smarta. Gör det hela lite lättare än att dra på ett par ullbyxor för vår del. Elis älskar sina tygblöjor and so do we. 

Annonser
Standard

3 thoughts on “Tygblöjorna, använder vi dom?

  • Emelie skriver:

   Hej oslofru! Första anledningen varför vi ville köra med tygblöjor (tanken var att göra det hela tiden och inte som nu bara hemma) var för att det är det inte innehåller en massa kemikalier som i ”vanliga” engångs. Andra anledningen är att det är så jäkla dyrt med ”vanliga” blöjor. Och tredje anledningen är för att ett tygblöjebarn blir blöjfria mycket mycket tidigare än ett barn som bara använt ”vanliga”.

   Kör ni på tygblöjor? 🙂

 1. Vad go han är!
  Om du orkar skulle det vara intressant att läsa lite om hur ni gör med det praktiska runt det hela, tvättar man dem direkt, hur gör man med blöjbyten tex på stan osv? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s