4-6 månader, Allmänt, Bebissaker, Elis

Elis egna space

201541221469091114001_sbig

 Finbäddat för vår lilla skatt!

Vi behövde bredda vår ynkliga 140cm säng. Vi samsover fortfarande med vår lilla älskling och det börjar allt bli trångt. Önskar att vi hade pengar att köpa en till 90cm säng att koppla ihop med vår 140cm. Förstå att ha en säng som är 230cm bred?! Snacka om en lyxig familjesäng. Men tills dess så har vi faktiskt denna fina barnsäng som Elis fick av sin mormor. Elis Lill-morbror hade den gamla ”växa"-säng. Den är först en spjälsäng som går att göra till en minisäng som sen blir en barnsäng. Så vi får se hur lilleman vill göra ju äldre han blir. Vi har inget emot att låta han sova tillsammans med oss tills han är mogen att sova själv.

Men jag måste erkänna att det var väldigt mysigt att bädda en spjälsäng. Så fint. Blev lite verkligt att vi har Elis på nått konstigt sätt. En egen säng har han nu. Nära oss. Bara att plocka upp och nattamma. Nu sover han själv första passet i sin säng. Får se hur resten av natten blir. Brukar bli att han sover bredvid mig vid tutten resten av natten. Vi har innan denna kväll haft honom i babynestet mellan oss. Så ska bli spännande.

Han har dock fortfarande svårt att somna på kvällen. Han har svårt att ”släppa taget” om dagen. Han är så smart dessutom. Han liksom kör ett mega race av snack för att inte somna. Han till och med fake-skrattar. Haha! Han är så rolig. Sen försöker han charma med blickar och leenden. Allt för att inte somna trots att ögonen rullar var tredje minut. Sen när det väl är sekunder ifrån att somna in mitt i allt vaggande så börjar han skrika och slänga sig runt. För att sen slappna av och blunda och näst intill sova i några sekunder för att sen gör om föregående. Efter en procedur på kanske 40min-1h så har han till slut somnat. Oftast av utmattning… Stackarn. Men vad ska man göra? Vi börjar nattningen strax efter 19 då han börjar visa tendenser till trötthet. Det är ju samma som på dagarna. Tror att han är så trött på kvällen pga av att han sover så dåligt på dagen. Känns som en ond cirkel för detta har hållit på allt för länge. Ge gärna tips på hur vi kan hjälpa honom att komma ner i varv.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s