4-6 månader, Allmänt, Elis

Sömnen dagtid

  

Lilleman sover första luren för dagen.

Jag ska inte ropa hej ännu. Men det har sen en tid tillbaka släppt lite på ”vägra-sova-dagtid”-perioden. Skönt för mig men framförallt för Elis. Han är mycket mer hamonisk, trygg och lugn. 

En dag kan se ut som så att vi vaknar runt 07.00 och då blir det frukost för mig och bus för Elis. Sen vill han sova dryga timmen efter vi vaknat och då sover han ca. 35min. Sen vaken och göra dagen, lek och lunch m.m. Sen brukar han vilja somna runt 11.30 och då blir det förmiddagslur som kan vara allt ifrån 50min-2h!! Sen är han vaken rätt länge och somnar kanske vid 14-15 i dryga timmen beroende på om han sover länge eller ej på tidigare lurar. Sen är han vaken tills dess att han vill göra natten mellan 19-20 på kvällen.

Så ser det om vi är hemma. Dagar vi är ute och flänger blir sömnen mer rubbad. Men som för alla så har vi olika dagar med olika behov osv. Som vår BVC Anna sa så kommer han sova så mycket han behöver dagtid. Vi har ju turen att han sover på nätterna fortfarande. Visst ”småvaknar” han för käk och snutta tutte/närhet 3-6 gånger per natt men han sover ju med oss i sängen så vi blir inte så påverkade, vi behöver ju inte gå upp och riktigt vakna varje gång. Så smidigt att amma. 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s