10-12 månader, Allmänt, Elis

En höstdag i Nyckelviken

Igår var vi ute och njöt av moder natur. Vi hade bestämt träff med Armando, Cindy och lilla Julian för att spendera dagen i Nyckelviken. Jag var väldigt exalterad att visa upp mitt barndomsställe för Elis och skogen var magisk då dimman låg som ett tjockt täcke. Vi var där nere flera gånger per år när jag var liten. Vi gick dit med dagis, skolan och på högtider som Valborg och midsommarafton.    Sömnpromenad på pappa på väg ner till bondgården.

 Nyckelviken har ett urcharmigt litet fik i ett av herrgårdshusen, en bondgård fylld av kaniner, kossor, grisar, hästar och höns, dom tänder även grillar så man kan grilla samt har ett matsäckarna när kylan blir för mycket. Så himla mysigt att promenera i detta naturreservat som är omringat av vatten. 

Vi lyckades synka killarnas sovstund och började med att njuta av lugn och ro nere vid vattnet. 

  
Våra vänner som vi lärde känna på förlossningskursen Hypnobirthing med Amy Neuhedel.

Julian vaknade efter att ha sovit en stund och då passade vi på att få prova deras barnvagn. För att se om Elis sov bättre i den som går att fälla helt i liggläge. Och ja, som ni ser så sover han som en prins. Sov en hel timme i den medan vi började grilla korv bland alla anda miljoner barnfamiljer.   

Funderar på att införskaffa en gammal goding till barnvagn åt Elis. En från 90-talet kanske? En med sånt där bra bounce och helt liggläge. 

När vi skulle käka korv vaknar han och joinade oss.  

När maten hade slukats upp så var det dags att spana i alla djuren. Vi började med kaninerna vilket Elis älskade. Ni kanske ser lyckan i ögonen? Han ville klappa dom och stoppade glatt in sina händerna genom stängslet. Vi föräldrar kanske inte var lika entusiastiska då kaninernas ögon var geggiga och röda.

     

Stängslet var perfekt att hålla sig i när man stod och balanserade.  Sen blev det en snabbtitt på hönsen då Elis gärna ville klappa dom med men hönsen var inte riktigt lika sugna på det och blev lite aggressiva. Så vi traskade vidare till dom härliga grisarna. Som var läskiga enligt Elis som bröt ihop när dom grymtade och bufflades. 

 

Efter en heldag i härliga höstsolen traskade vi lite smått frusna till skogensmotsats Nacka Forum. Där vi avnjöt en varsin varm kaffe för att tina upp (dock inte kidsen) i sällskap av lekande barn. 

Thank you Cindy, Armando and Julian for sharing this lively autumn day with us! 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s