10-12 månader, Allmänt, Elis

Födelsedagen började på akuten 

Ja som ni kanske han läsa i slutet på förra inlägget så hamnade vi på akuten efter Elis ettårskalas. Vilket sätt att fira sin riktiga födelsedag på.. 

Elis har varit lite småsjuk sedan han hade lunginflammation/öroninflammation och har liksom dragit med snuva samt fått öroninflammation igen. Ett liksom konstant snorigt tillstånd med störd nattsömn för alla inblandade. 

Men så är det ju så att bebisar och småbarn sen dom blev 7 månader är extra känsliga och blir oftare sjuka fram tills dom är närmare två år. Men när Elis på kvällen vid läggningen hade svårt med utandningen blev jag lite nojig. Man hörde liksom hur det pep i andningen. Ansträngt och jobbigt. Han  kunde ju självfallet inte komma till ro alls. Så Kalle bad mig ringa sjukvårdsupplysningen för att få svar på saker och ting. Mitt mammahjärta sa att vi förmodligen kommer behöva åka in och att det kan vara förkylningsastma då vi har det på båda vår sidor i släkten.

Och ja mitt hjärta hade rätt. Hänvisade in till Sachsska Barnakut. Så vi ringde efter taxi då det var sent och vi ville helst inte åka kommunalt. Vi har ju som många vet inte körkort eller bil. Men att få tag i en taxi med bilbarnstol en söndag kväll var inte lyckat alls. INGET taxibolag hade en bilbarnstol. Så det var bara för oss att knata ner till centrum för att ta motorvägsbussen in till söder. Till vår glädje somnade Elis på promenade ner och sov till vi kom till väntrummet på akuten. 

Usch så hemskt det är att se alla små barn och bebisar vara sjuka. Både magsjuka, skadade och snoriga. Små små bebisar som knappt kunde andas av sin förkylning. Jag var lugn i att Elis i alla fall kunde andas, var feberfri och lugn. Vi blev inskrivna rätt snabbt och läkaren kunde konstarts snabbt att det var dags för direkt inhalation av luftrörsvidgande Ventolin. Två gånger runt midnatt fick Elis inhalera. Han svarade upp jättebra och var så himla duktig att andas med apparaten. Inget gnäll eller tårar bara nyfikenhet och babbel. 

  
Efteråt kunde han komma till ro och sov som en prins. Han sov flera timmar och faktiskt genom hela läkarkontrollen klockan 04.06 på morgonen. Tills läkaren behövde titt i svalget.. Men snabbt gick det och han fick amma och somna om. Läkaren skrev ut luftrörsvidgande till Elis som vi ska ha hemma vid behov samt skickade en remiss för vidare utredning. 

Vi beslutade att innan vi åkte in att vi skulle sova hos Janna och tog en taxi dit efter att vi var klara på akuten. Vi var på plats i sängen 04.53. Trötta som bara den efter två sömnlösa nätter i rad. Elis sov på fin fint och lät alla oss sova till klockan strax efter nio. 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s