13-18 månader, Allmänt, Elis, Vårt nya hem

Så liten 

Där ligger vår skatt och sover så himla gott i vår ”nya” familjesäng. Ja vi insåg att det var på tiden att bredda den befintliga sängen så att Kalle kunde flytta tillbaka in i sovrummet. Han har varit saknad. Ingen riktigt co-sleeping utan alla familjemedlemmar. 

Ser ni hur liten han ser ut i vår gigantiska 2.20m breda säng?

Ikeabesöket var ett helvete. Aldrig mer en sväng dit en helgdag. Folk är ju helt galna och knäppa. Om jag hade magkatarr i veckan har den ju inte riktigt minskat idag så att säga efter den stressen. Såhär i efterhand vet jag inte riktigt om jag ens varit på Ikea.. 

Men dom nya sakerna påminner mig om att så var fallet. Jag hade ju en plan med sängen, hade kollat upp och skulle bara dubbelchecka delarna på Ikea och beställa. Inget blev som planen. Den ändrades efter jag pratat med en säljare och det kändes bra. Sen ringer mamma nere från fyndhörnan och har roffat åt sig en säng i den modellen vi skulle ha som reades ut extra då det var ett provex. Först hade den kostad 2000:- nånting, sen har Ikea rea på denna utgående modell så den skulle gått på ca 1459:- men då för att den varit prov exemplar osv så sålde som den för 895:-. Kunde då inte bli bättre! Så planen ändrades igen. 

Dock blev allt kaos efter det då jag skulle ränna tillbaka in till alla avdelningar igen för att plocka på mig saker på listan. Ja alltså när mamma ringde var jag ju tvungen att spring ner dit till fyndhörnan som ör vid kassorna. Och det gick inte att packa sängen utan jag fick köpa den och mamma lassa upp den på flaket medan jag speed shoppade i en dimma bland hysteriska folk.

Lyckades dock få med mig 80% av det som skulle införskaffas. Golvlampa, bäddmadrass (som för övrigt var det dyraste av allt), kökshanddukar, fästen till att sätta ihop resårbottnarna, tekanna, bäddmadrasskydd, svart sängklädsel, skärbräda och diskborstar. 

En present jag plockade på mig till Elis försvann på något konstigt vis på färden och sängkilen till bäddmadrasserna glömdes bort. Ljus, servetter och annat skoj glömdes också bort. En snygg matta hans inte med att kolla på eller lådor till hatthyllan. Ikeafika eller Ikealunch blev bortprioriterat så jag var helt knäckt i bilen på väg hem. 

Men nu liger jag här i vår säng och ska säga god natt. Elis sover Kalle kommer snart. Vi har i alla fall en säng och jag är jävligt nöjd. Nästa gång besöker jag Ikea en tidig vardag eftermiddag. Hoppas på att få vara ”ensamma” då. 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s