13-18 månader, Allmänt, Elis

BVC

Igår stod det BVC besök på schemat. Det var dags för dos 2 av vaccination. Alltså dos 2 som man vanligtvis får när man är 5 månader gammal. Vi har ju valt att senarelägga vaccinationer till efter 1 års ålder därav dosen nu.

 Jag är så stolt över hur duktig Elis är när han tagit sprutorna. Vi kunde prata om vad som skulle hända på något sätt. Han har en begagnad bok hemma som handla om när Totte går till doktorn. Kändes som att han var med på spåret när vi pratade. Om inte annat så kanske han kunde koppla efteråt. Vår BVC sköterska är dessutom urgullig. Hon är väldigt pedagogisk och ser verkligen Elis. Hon pratade med Elis om vad hon gjorde och vi alla var lugna och försökte skapa en trygg plats. Han sa inte så mycket på första sprutan men andra visste han ju hur det skulle kännas. Han blev ledsen men några sekunder senare blev han lugn. Tittade lite suspekt på Anna som gav sprutorna. En arg blick eller två. Men inget några såpbubblor kunde råda bot på. 
Vi vägde och mätte honom såklart. Det går ju inte att låta bli när vi ändå är där. 11.97kg tung och hela 85,5cm lång. Han är verkligen som oss när det gäller längden. Lång och ståtlig. 

Vi bokade även en tid med läkaren för att prata om mjölkproteinallergin. Vi funderar ju på att testa och se om det växt bort. Vi vill dock prata och få tips med en läkare innan vi börjar. Och så kom vi in på att det snart är dags för 18-månaders kollen. Så vi bokade en tid till för det dessutom. Blir många besök nu men det är bara kul för alla. Dom är så trevliga där på Allvis och Elis älskar att leka bland alla träleksaker.

  

Efteråt blev det pannkakor hemma hos gammelmormor och han fick sig några små presenter av oss. En ny rågummi-napp, en ny superfin pipmugg och sitt favorit ”godis” som är en ekologisk rawbar med torkad mango och nötter. Kändes bra i mammahjärtat att få ge något när man tvingar sitt barn att få sprutor. Är ju ändå fortfarande lite obekväm med vaccinbiten. Men det hjälper att han är så duktig kring dett och att han faktiskt inte blivit påverkad av dom. Kanske har med att han är äldre när han får vaccinet? Att hans immunförsvar tar dom bättre för att det är mer utvecklat? 

Vad vet jag…

Det går bra och det är bra. 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s