13-18 månader, Allmänt, Elis

1,5 år BVC besök

I fredags vankades det BVC besök för lilleman. Allt gick som förväntat bra och det känns så kul att gå dit och bara få skryta om sin lilla skatt. Allt flyter ju på så bra känns det som för oss. Speciellt nu när projekt sluta nattamma gick så himla bra.

Vi båda tänkte att Elis skulle få genomgå en massa olika tester. Ni vet, stapla klossar, rita, peka ut kroppsdelar och visa att han kan gå m.m. Han fick göra allt det om han ville, det fanns inget krav alls. Anna som vår BVC sköterska heter sa att om han vill så får han men att det faktiskt räcker med att vi samtalar om olika momenten. Det blir lätt prestationskrav i dessa besök för barnen och det vill man undvika.

Vi vägde och mätte honom såklart. Han är numer 12.6 kg tung och 87cm lång. Han följer sin kurva exemplariskt och det märks kan jag meddela. Kläder har blivit för små och korta samt att bära honom på höften fungerar typ knappt en minut. Frisk och stark är gossen.

Vi tog upp om mjölkproteinet och om hur han inte reagerat när jag intagit mjölkprotein av misstag. Vi fick remiss till en dietist där vi ska lägga upp en plan om provokation. Eller ja hur vi ska börja introducera då vi misstänker att känsligheten har vuxit bort. Det ser jag framme emot. Alltså att få äta getost igen. Att få äta riktig yogurth. Att kunna äta smör. Ja det är väl det. Mjölken i sig är jag inte intresserad av då jag själv är laktosintolerant. Men kan äta allt ovan. Eller jag kunde det innan i alla fall.

Det kommer i alla fall underlätta matsituationen när vi är bortbjudna eller äter ute. Att slippa behöva dubbelkolla och konstant fråga om mjölkprotein. Så vi får se vad som kommer sägas hos dietisten. Vi vill ju inte provocera fram en allergi igen.

Hela fredagen var fylld av olika lekparksbesök där lilleman kunde öva sin härliga gångstil.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s