Uncategorized

Julbord med mammas sida

Denna jul bestämde sig min mor med familj att dra söderut till varmare breddgrader under jul och nyår. Det gjorde dom helt rätt i och vore det inte för vår knapriga ekonomi och andra omständigheter skulle vi hakat på dom ner till Kanarieöarna för lite välförtjänt solande och badande.

img_2403

Älsklingen i jeansskjorta i mitten som hämtar god julmat från buffén

Men jul ska ju allt firas med familjen ändå så moster med familj styrde julbord på Skansen den fjärde advent och alla var med på mammas sida. Mamma, Lio, Isak, vi tre, mormor, moster, kusin Denice, Daniel, Lill Daniel, Victor, Camilla och så Daniels familj.

img_2407

Bild lånad av moster som lyckades ta många bilder från eftermiddagen

Så underbart med att få äta ett riktigt julbord innan självaste julafton. Och trots att det var knökfullt med folk på skansen denna dag lyckades vi med att få ett lugnt julbord. Händelserikt med en tvååring ska tilläggas och vi är glada att det finns moderna knep som en padda att ta till när lillen ville ränna runt överallt och vi ville äta. Han älskar att lägga olika pussel på paddan, tips tips!

img_2402

Liten som är helt rödmosig efter julmarknaden

Tyvärr måste det ju oftast ske en mindre misär när man är så många samlade och det var lilleman som stod för den biten. Han busade ute i trappan med mina småsyskon och Kalle och lyckades tyvärr falla framåt i trappen på vägen upp. Han tog i med händerna men hans tunga huvud föll fram och han slog i tänderna i läppen. Det såg mycket värre ut än vad det var när jag kom springande till dom efter att mamma ropat på mig. Blod forsade från läppen men när vi sköljde me kallt vatten såg vi att det endast var ett litet minijack i underläppen. Inget som behövdes sys vilket var skönt. Elis var mest skärrad av fallet och blev glad igen när han fick lite god havreglass av serveringpersonalen.

Innan julbordet han vi faktiskt med lite julmarknad och även lill Skansen. Lill Skansen var en solklar hit för lilleman trots en miljon andra familjer som trängdes och bökades. Elis kommer ihåg Person och Findus nappmaskinen som han och Edvin spanande i i slutet av denna sommaren. Och den lilla vattendammen som är så lockande. Lite frustration uppstod när han insåg att han inte fick klappa varken marsvinen eller kaninerna som är så där lurvigt gosiga.

img_2401img_2404

 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s